Berichtgeving

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor  DE TRAINING WATERGIETER VAN  ZWEETHUT CEREMONIES / intensieve zweethut beleving 2019

Gedurende vijf weekenden in 2019 van mei tot eind oktober wordt een opleiding aangeboden tot watergieter, het begeleiden van zweethut ceremonies (inipi in Lacotha taal). De oorsprong van deze ceremonie waarmee ik kennis maakte, is afkomstig uit de traditie van de Sioux ‘natives‘ in Noord-Amerika.

Voorouders, natuur, basale elementen, de krachten van de vier windrichtingen, de beweging van de seizoenen, (kracht)dieren, bomen- en de plantenwereld, moeder aarde, vader zon, het innerlijk gebeuren, spirits en dat wat groter is, vormen een leidraad en basis van deze ceremonie. Hier wordt in de opleiding aandacht aan geschonken. Als watergieter ligt het accent op ondersteuning, verbinding, veiligheid, ruimte scheppen voor diegene die deelnemen aan de inipi ceremonie en waar deze en gene mee in aanraking komt. 
 
Tijdens de opleiding is het ook belangrijk te kijken naar de weg die je tot nog toe zelf bent gegaan. Wie en wat zijn en waren in je leven zoal de uitdagingen, je krachten, kwaliteiten en accenten die je op weg brachten en ondersteunden.
 
De vijf blokken bieden gelegenheid om op onderscheidende wijzen kennis te maken met de inipi ceremonie.
 
Verder wordt binnen de opleiding aandacht geschonken aan een aantal andere ceremonies zoals de stenen ceremonie, het brengen van het vuur in het hout en smudgen. Er wordt ook met elkaar een inipi gebouwd, je maakt kennis met het hoeden van het vuur en het brengen van de stenen in de inipi; het gebruik van de kruiden, de praatstok, medicijn kaarten; de kracht van samenwerken en verbinding, je persoonlijk proces tijdens een zweethut ceremonie en die van mede verwanten  die deelnemen en het effect ervan op dat moment, en daarna.

De data van de 5 weekends in 2019 zijn:
25 – 26 mei
29 – 30 juni
17 – 18 augustus
14 – 15 september
26 – 27 oktober               
 

Vergoeding voor de opleiding bedraagt € 925.00 incl. verblijfskosten, maaltijden, hout, ondersteuning vuurman / vrouw en BTW. Gespreid betalen kan besproken en geregeld worden. De aanmelding is definitief wanneer je het voorschot van € 75.00 betaald hebt. Gaarne het bedrag overmaken voor 1 mei 2019 naar TRIODOS Bank ten name H. Ph. Waltman met vermelding Magpeya ICO 2019.  Je kan het resterende bedrag van € 850,00 in een keer betalen of € 170,00 in 5 termijnen telkens in de week voorafgaand aan een opleidingsblok.
 
Een week voor het eerste blok ontvang je een schrijven met nadere informatie voor het weekend.
 
Mochten er verder vragen zijn, laat het mij weten.                                         
 
May the sun bring you new energy by day                   
May the moon softly restore you by night 
May  the rain wash away your worries
May the breeze blow new strength into your being
May you walk gently through the world and know it’s beauty all the days of your life
A poem and blessing from the Apache tradition
 
 
Henk Waltman en team van vuurmannen en vrouwen
 
Tel 06 55774908
henk.waltman@online.nl
 
Afbeelding  Richard Packo