Aankondiging

inipi ceremonie

ruimte – plek – nabijheid – verbinding – verwantschap - heling

op de overgang van de winter naar de lente van 23 op 24 maart 2024 in De Vlindertuin te Heythuysen.

Een zweethut ceremonie  met een kring van vrouwen en mannen rond een seizoenswisseling van een winternaar een lente .  Van oudsher is een  inipi ceremonie binnen het leven van de inheemse cultuur in Amerika  sterk  verbonden aan de natuur, haar ritme, en  aan elementen als aarde, water, vuur en lucht.  En naast dit vraagt deelnemen aan een reinigingsceremonie als dit  een jezelf nabij zijn met dat waar gedurende de ceremonie mee in aanraking komt.  Mocht deelname je aanspreken, welkom. Mocht je verdere informatie wensen, laat het weten.

De inipi ceremonie is een gelegenheid van reinigen, zuiveren en verbinden, ondersteund door een donkerte, de warmte van de stenen, in een kring van medeverwanten. Wat gebeurt er innerlijk, met wat kom je in aanraking wat eveneens voor mij geldt. Er zijn momenten van gezamenlijk zingen, in stilte zijn, het delen met elkaar en wat nog verder gebeurt en aanwezig is bij jou, bij mij. Deze ceremonie is en biedt een gelegenheid om nog eens nader te kijken en te schouwen. Naast dit is er heden ten dage een samenleving in de wereld aan het ontstaan met omstandigheden die een ingrijpende werking hebben op menig mens: waar sta je en waar sta ikzelf, wie of wat ben je en wie en wat ben ik in dit alles en in het leven?

 

Wat betreft een seizoen als een winter,  verbonden met het noorden, wordt de winter omschreven als  ‘ het gebied waar het zuivere licht is, de zuiverende wind vandaan komt ‘ (Zwarte Eland spreekt). Het is een periode van daglicht en langere momenten van donkerte, een periode van dat ‘ de aarde en de natuur haar adem inhoudt’. Het is een periode dat mogelijk uitnodigt tot nader kijken, bezinnen, schouwen, herijken. Vanuit een traditie van de Lacotha bevolking is er een kenschetsing als

I am the North. I am the peace that comes to all you in time. See me now, hear me now, and share this treasure . Should you visit with me, you would find strength of knowledge, the sure footedness dsown by those animals who live in the North. I live in a place of endings and beginnings, of chance at the core. I wish for you to know your way to me, that you may be made wise, and strong on the pass you follow, beginnings, of chance at the core. I wish for you to know your way to me, that you may be made wise, and strong on the pass you follow (uit Lacotha Sweatlodge Cards, Archie Fire Lame Deer)

Het oosten, de lente omschreven als ‘ het gebied waar het licht ontstaat; helderheid’ (Zwarte Eland spreekt). Wat brengt een lente teweeg wanneer een zon voelbaar wordt, een ontluiken van de natuur, van planten, vogels die zich laten horen en zien. Vanuit een traditie van de Lacotha is er een volgende beschrijving

I am the doorway of the sun./ I am where Wi meets the World in the full power of blessings. I open myself to youin celebration of this blessings, this miracle. I offer you each day the new beginning. Know, children of the Earth, that you may call on me at any time. I welcome you. I exist as an entity that you may experience. (uit Lacotha Sweatlodge Cards, Archie Fire Lame Deer)

praktische informatie

Locatie:  De Vlindertuin, St. Antoniusstraat 45, Heythuysen

Datum: 23 en 24 maart 2024

Aanvang: zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur

Vergoeding: incl. maaltijd en verblijfskosten €  100.00

 

AANMELDEN

Henk Waltman
Tel nr :   06 55 774 90 88 
Email :  waltmanhenk@t-mobilethuis.nl

Wie weet tot ziens en een verwarmende groet,

Henk Waltman en diegene(n) die zich over het vuur, de stenen en de veiligheid buiten de inipi ontferm(en).