Vuurloop ceremonie

Als je voor het pad met hete houtskolen staat, kom je in contact met hitte, energie, angst, benauwdheid, twijfel, moed en kracht.

  • Heb je een doel voor ogen om over het pad met vuurrode en hete houtskolen te lopen?
  • Is er nieuwsgierigheid of ervaar je de uitdaging of uitnodiging?
  • Of is er twijfel, verbijstering, ongeloof of angst? 
  • Leeft er een onomstotelijk ja naar het vuur, naar het vuur in jou, naar  jezelf?
  • Is er de uitnodiging naar jezelf; heet je jezelf welkom en leeft dit om te bekrachtigen daar staande voor een rode loper van hete houtskolen?

Het enige wat een vuurloop van je vraagt, is oprechte anwezigheid.

Magpeya organiseert verschillende keren per jaar een vuurloopceremonie. Voor de meest recente data kunt u het best bij de agenda kijken. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om een vuurloopceremonie op aanvraag te organiseren. Neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden daartoe te bespreken.  

Vuurlopen in de wereld

Van oudsher heeft vuur een aantrekkingskracht op mensen. Vuur is iets fascinerends. Een van de manieren waarin dit tot uitdrukking komt, is de vuurloop. Tijdens  vuurloop bijeenkomsten wordt vaak door de deelnemers gesproken over ontzag, respect, spanning, angst, aantrekkingskracht, stil worden, verdriet, verbinding ervaren, energie, kracht.

Vuurlopen in de wereld

Sinds duizenden jaren lopen mensen in de wereld over hete kolen. De vuurloop werd (en wordt) gedaan door boeddhistische monniken in de Himalaya; de Kahuna op Hawaï; de Shinto priesters in Japan; de Cherokee en de Zuni Indianen in Noord Amerika; op Sri Lanka, in India en op de Filippijnen. Op de Fiji- eilanden lopen meisjes na hun eerste maanstonde over het vuur, om zo over het pad met hete houtskolen naar hun vrouw zijn te lopen. Bij de Kung, een volk dat in Kalahari woestijn leeft, bestaat de vuurloop zo ’n 50.000 jaar en is wat betreft traditie, ervaring en filosofie ver ontwikkeld. Ook in de westerse wereld worden vuurlopen meer en meer gedaan voor heling en transformatie.

Vuur en mensen

Een natuurvolk als de Kung die vooral in de Kalahari woestijn wonen, komen uitspraken vandaan  als  “Wanneer je “num” even groot is als dat van het vuur, dan kun je over hete kolen lopen” en “ Wat een vuurloop van je vraagt, is oprechte aanwezigheid.” Deze uitspraken kunnen ondersteunend zijn wanneer je voor het pad met hete houtskolen staat.

Met “num” bedoelen de Kung  energie die tot expressie komt in allerlei gevoelens: vreugde, verdriet, jaloezie, boosheid, seksualiteit en angst. Wanneer je voor het vuur staat, dan is bij veel mensen b.v. angst voelbaar. Wat op zich niet merkwaardig is. Wat je kunt doen is b.v. deze angst meenemen,  met deze angst te besluiten over het vuur te lopen i.p.v. je er door te laten tegenhouden. Je “neen” te voelen (om over de hete houtskolen te lopen) en daar aan gehoor geven,  is dat ook een krachtige en waardevolle ervaring, besluit en handeling.  

                     “Onze grootste angst is niet,
                      dat we onvolmaakt zijn.
                      Onze grootste angst is,
                      dat we mateloos krachtig zijn.”
                      M. Williamson

Energie, voelen, bewustzijn, focus,  keuze, richting, besluiten, doen  
Tijdens de voorbereiding wordt aandacht besteed aan thema ’s zoals de aantrekkings – kracht en de fascinatie die vuur uitoefent op mensen, waarom mensen over vuur lopen, je innerlijk vuur, energie waaronder angst en hoe je angst kunt omzetten of inzetten (!), verbinding maken, voelen, keuze maken (ja of neen), hier en nu, besluiten en handelen, hoe je jouw ervaring van de vuurloop in het dagelijkse leven kunt toepassen. Een (meditatie) oefening  zal  je hier verder in ondersteunen, d.w.z., je energie of kracht bundelen en richten, je bewustzijn / aanwezig zijn (van wat in jou leeft) aanwakkeren.

Misschien reikt de vuurloop jou wel iets heel essentieels aan waarmee jij ook in het
dagelijkse leven op beslissende momenten de juiste keuze kunt maken…