Mannen in verbinding

Mannen en uitdagingen

De ontwikkelingen in de wereld zijn de laatste jaren nogal in beweging. Men kan dit alom zien op sociaal, economisch en politiek gebied. Voorbeelden hiervan zijn er te over. Er is, lijkt mij sprake van wederzijdse beïnvloeding en reageren op elkaar. Het heeft effect op landen, in de politiek, religies, sociale verbanden, op groepen van mensen, vrouwen, mannen en kinderen. De wereld en de aarde schudt. En spiritualiteit, natuur, bewustzijn en verbindende krachten en samen werken is er ook. Vaak wordt dit de zogenaamde alternatieve wereld genoemd. Het is de laatste jaren opvallend dat steeds meer mannen in Nederland en Belgie samen activiteiten doen en broederschappen vormen en elkaar regelmatig ontmoeten, spreken en  karweien aanpakken.

Mannen In Verbinding en The Potential School,  resp Henk Waltman en Ralph Nelissen bundelen hun krachten en kwaliteiten samen en bieden een plek, gelegenheid en ruimte aan waar mannen elkaar ontmoeten. Thema ’s en vragen als: wie ben ik, wat is de betekenis en richting in mijn leven, wat heb ik te doen, wat is mijn oorsprong, bestemming, is van alle tijd en zijn ook nu aanwezig en van kracht. Dit speelt zich of op allerlei gebieden af als  authenticiteit, bezieling, creëren, handelen, kiezen, leven, relaties (vaders, moeders, partners, kinderen), samenwerken, spiritualiteit, verlies, verbinding, verbinding met de natuur, vrijheid (onvrijheid).  
De bijeenkomsten bieden ruimte en veiligheid om elkaar / je zelf te ontmoeten, (elkaar) te horen, communiceren, onderzoeken van patronen en valkuilen, kwetsbaarheid, richting, handelen,  zijn een aantal accenten waarmee op weg wordt gegaan. Mogelijk is hier moed voor nodig. In ieder geval het besef ervan. En dit alles wordt gedaan met en in een kring van mannen.

De bijeenkomsten worden ondersteund met activiteiten als: lichaamswerk, Systemisch werken / familie opstellingen, zijns oriëntatie, deelrondes, dans, boogschieten, haka, yoga, meditaties, vuur maken, vuurloop, zweethut, de natuur in, muziek maken.