Aankondiging

Vuurloop ceremonie

ruimte – plek – nabijheid – verbinding – verwantschap - heling

op 9 november 2024 in De Vlindertuin te Heythuysen

Kijkend naar de huidige omstandigheden van intense bewegingen in de wereld, ontstaan bij mij woorden als uitdaging, uitnodiging, daarmee omgaan, plek geven en innemen, je te midden van dat alles te staan en te bewegen, jezelf richting geven. 

De voorgaande woorden meenemend is deelnemen aan een vuurloop ceremonie een gebeuren wat nogal direct en zeer nabij is, wordt ervaren, beleefd en gedaan. Vuur is een krachtig energie. En mensen beschikken eveneens over enorm veel energie. Wanneer een verbinding ontstaat van jou met het vuur, het pad met hete houtskolen in dit geval, wordt een krachtige energie in je opgewekt en aangesproken, Een vuurloop vraagt van je bewustzijn , aanwezig zijn, verbinding te maken met jezelf en met het vuur. Wat voel je, wat leeft er in je, met wat maak je verbinding wanneer je en welk besluit neem jij wanneer je voor dat pad met hete houtskolen staat. Hier wordt die dag vooraf aan de vuurloop aandacht aan geschonken., wordt je geïnformeerd, verteld, ermee gewerkt en mee geoefend.

Binnen een traditie eeuwen en eeuwen van vuurlopen van een stam – een natuurvolk in Afrika, wordt gebruik gemaakt van enkele krachtige en sprekende uitdrukkingen met betrekking tot een vuurloop. Een van de uitdrukkingen die bekend is, is :


“ Het enige wat een vuurloop van jou vraagt (alsook en elke keer weer eveneens van mij), is oprechte aanwezigheid “


Er is het ‘ moment suprême” wanneer je met jezelf voor dat pad met hete houtskolen staat, je komt mogelijk in contact met de hitte van het vuur die ervan afstraalt, of met respect, eerbied, ontzag, energie, angst, spanning, twijfel, benauwdheid, moed, een aarzeling, een terugdeinzen, met voelen, kiezen en het nemen van een besluit, hiernaar luisteren en dit omzetten in handelen, een daad, wat of welke dat ook moge zijn. In de voorbereiding op de vuurloop ceremonie wordt hieraan aandacht gegeven met meenemen van voelen, lichaam, denken, verbinding, keuze, besluit, handelen, daadkracht.

 

“ Het maakt mij niet uit wie je kent of hoe je tot hier bent gekomen. .Ik ben nieuwsgierig of je (alsook wat betreft mezelf)  midden in het vuur wilt staan zonder je, zonder mij terug te trekken.
                                                                                                                                                                                        Het maakt mij niet uit waar, wat of met wie je gestudeerd hebt.Ik ben nieuwsgierig wat jou, wat mij van binnen kracht geeft als alles om je heen wegvalt.

                                                                                                                                                                                                Ik ben nieuwsgierig of je kan, of ik kan kunt leven met mislukking die van jou of die van mij en nog steeds kunt staan aan de oever van het meer en tegen het zilver van de volle maan kunt roepen       
 
                                               JA “    
 
Oriah Mountain Dreamer, Dreams of Desire
 

praktische info

Datum:  zaterdag 9 november 2024 van 13 uur tot omstreeks 20 uur

Locatie:  De Vlindertuin, Sint Anthoniusstraat 45 te Heythuysen

Prijs:  inclusief maaltijd € 100.00

Aanmelden & INFO

 

Met vriendelijk groet

Henk Waltman